Як вибрати гарного педіатра?

Як вибрати гарного педіатра для дитини? Що врахувати вибираючи педіатра та на що звертати увагу


Представниці прекрасної статі у стадії очікування малюка часто турбуються про те, де проходитимуть пологи, і якому лікареві краще довірити процес. На цьому етапі не зайвим буде подбати і про дитячого лікаря, який вестиме нового члена сім'ї, в ідеалі, до повноліття. Педіатрія Медичного центру R+ славиться досвідченими фахівцями найвищого рівня, уважними та чуйними як до малюка, так і його батькам.

Критерії підбору свого лікаря

Знайти розумного лікаря завжди нелегко, а педіатра й поготів. Тим більше, що будь-які батьки прагнуть, щоб їхню крихту спостерігав найкращий фахівець.

У суспільстві існує думка, що лікар із досвідом краще, ніж молодий лікар. Проте і стаж роботи, і престижність ВНЗ не завжди свідчать про наявність компетентності та авторитету в медицині.

Розглянемо основні якості, які мають бути притаманні справжньому педіатру, що викликає довіру пап та мам.

Увага

Державні лікарі у звичайних поліклініках мають певний ліміт часу на прийом кожного маленького пацієнта. Зазвичай виділених хвилин недостатньо для повноцінного огляду та опитування. Тому дільничний змушений обмежитися поверхневим оглядом дитини. Звісно, ??це неправильно. Адже важливі подробиці здоров'я малюка можуть бути просто втрачені.

Ідеальний варіант, коли лікар приділяє увагу дитині стільки, скільки потрібно для повного огляду і докладного опитування батьків. При цьому він простою і доступною мовою розповідає дорослим, які не знаються на медицині, про стан чада. Тільки таким чином дитячий фахівець зможе побачити реальний стан речей.

Делікатність

Ще один мінус лікарів у поліклініках - це грубість і нетактовність по відношенню до нових батьків. Часто подібні "фахівці" зляться, дратуються, лають молоду матусю за дурні питання, неправильні дії або ще якісь провини.

Все це свідчить про звичайний непрофесіоналізм лікаря. Ніколи, який поважає себе та інших, лікар не допустить такого поводження з пацієнтами. Зчитувати, лаяти, грубити - не допустимо! Його завдання, навпаки, пом'якшити обстановку, м'яко все пояснити, дати рекомендації, щоб більше такого не траплялося. Тим більше, що, здійснивши помилку, мами і так, часто, вражаються в провині.

Участь

Ще одним важливим критерієм хорошого лікаря є його здатність знаходити ключики, насамперед, до своїх маленьких, і навіть дуже маленьких пацієнтів. Малята, яких приносять на огляд, часто плачуть. Оскільки крихт лякає незнайома обстановка, чужі люди та дивні дії, що здійснюються над ними.

На руках у лікаря, який має чуйність і досвід, зможе заспокоїтися і розслабитися навіть найнервовіша дитина. Таким чином, під час прийому створюється комфортна ситуація, що не провокує стрес.

Грамотність

Кожен лікар прописує лікування виходячи зі свого досвіду. Думки різних спеціалістів щодо призначення певних препаратів можуть бути відмінними одна від одної. І це нормально. Ненормально рекомендувати пацієнтам:

  • експериментальні засоби;
  • методики народної медицини;
  • ліки з недоведеною ефективністю, типу БАДів тощо

Доказова медицина з перевіреними методами повинна бути на чільному місці будь-якого призначення. Так само як і індивідуальний підхід до кожного малюка. Адже одна й та сама хвороба у різних малюків проходить по-різному. А універсальних ліків або “чарівної таблетки”, що підходить для всіх, досі не придумали.

Надійність

Добрий педіатр завжди на зв'язку. Взявши на себе відповідальність за малюка, він завжди відповідає на запитання та допомагає порадами. Дає батькам відчуття надійності та захищеності.

Цьому сприяє розвиток гаджетів. Тепер можна надіслати фото з симптомами, що тривожать (висип, почервоніння) в месенджер і отримати консультацію.

Основний спосіб знайти "свого" лікаря - це особисте спілкування. Усі, навіть найдурніші питання, мають бути поставлені без страху. Вже на цьому етапі буде зрозуміло – це “той самий” педіатр, людина, яка має велике серце, якій можна довірити свій скарб чи ні.


Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Поствакцинальні реакції

 Поствакцинальні реакції ? Що буває після щеплень? Чи варто хвилюватися батькам? Що це? Та чи можна передбачити? ?  - Це закономірні, очікувані симптоми, зазначені в інструкції до...

Аллергия у ребенка: как реагировать?

  Аллергия у ребенка: как реагировать?  Родители часто сталкиваются с аллергией у ребенка. Как правило, спровоцировать ее появление может как внешний аллерген (косметические...

Как выбрать врача для ребенка?

Побороть детские заболевания можно только при одном условии: нужно доверять своему лечащему педиатру. Во всех случаях успех выздоровления и ребенка, и взрослого...

Без паники: когда у ребенка ОРВИ

Холод, сырость и дождь на фоне снижения иммунитета ребенка всегда приводят в гости простудные заболевания. Чаще всего дети болеют осенью и зимой....

Что такое дислексия?

Дислексия - это расстройство, которое влияет на способность читать, писать и говорить. Дети с дислексией часто умны и трудолюбивы, но им трудно связывать буквы, которые они видят, со звуками, которые издают.

Що робити, якщо дитина часто хворіє?

Повністю дозріває імунна система, коли дитина досягає 5-6 років. Новонароджене немовля впродовж перших місяців життя захищене материнськими антитілами, що містяться у грудному молоці. Якщо дитина харчується сумішшю, ризик інфекційних хвороб у неї дещо підвищується.

Чому НЕ можна давати дітям «Ніфуроксазид»?

Виробник і наукова спільнота FMA, проаналізувавши сумнівну користь «Ніфуроксазиду» і можливі серйозні побічні ефекти, вирішили ЗАБОРОНИТИ використання препарату у дітей, а також максимально відмовитись від застосування у дорослих. Тому не труїть своїх дітей!

Різні види дитячих молочних сумішей HiPP: яку вибрати залежно від потреб дитини

Молочні суміші призначені для немовлят та маленьких дітей та створені таким чином, щоб забезпечити харчування та зростання дитини. Дитяче харчування торгової марки HiPP - найкращий вибір для мам та їхніх малюків, тому що спеціалізується на сумішах для дітей з алергією або харчовими нестерпностями

Чому дітям НЕ можна давати відхаркувальні та муколітики?

Рандомізовані дослідження, мета-аналізи та систематичні огляди показали: відхаркувальні засоби та муколітики працюють так само, як і плацебо, причому такі ліки можуть викликати серйозні побічні ефекти.

Ацетон у дитини: симптоми, причини, лікування

Головний спосіб понизити ацетон у дитини – це давати їй багато пити рідини. Причому невеликими порціями, але часто (кожні 10-15 хвилин). Обирайте теплі, трохи підсолоджені напої. Наприклад, легкі відвари з сухофруктів, відвари з родзинками, мінеральну воду «Поляна» або «Боржомі», але без газу. Ідеальний варіант – «Регідрон» (розчин для відновлення електролітів при зневодненні).

Чем обычно болеют дети летом?

Существует список так называемых летних болезней, которые чаще всего обостряются у детей именно в жаркое время года.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю