Не сушіть одяг у квартирі: чому це небезпечно?

Чому не можна сушити одяг у приміщенні?

Не сушіть речі в квартирі - це небезпечно для здоров’я
Не сушіть речі в квартирі - це небезпечно для здоров’я
Фото из открытых источников

Вчені у ході досліджень зробили висновок, що сушіння одягу в приміщенні може викликати алергію та астму. Чому – розповідаємо.

Якщо у вас не приватний будинок, а квартира (особливо з заскленим балконом), звичайно, випрані речі ви сушите у приміщенні на спеціальній сушарці для одягу. Фахівці кажуть, що краще цього не робити. Справа в тому, що волога провокує цвіль, спори якої ми потім вдихаємо, а це викликає інфекції легенів. У групі ризику – люди, схильні до алергії, та діти.

«Цвіль – це алергени або речовини, які після потрапляння в організм сприйнятливих людей можуть викликати алергічні реакції дихальної системи, такі як застуда, риніт і напади важкої астми, особливо у дітей.
Крім того, особливо для астматиків або людей зі слабкою або пошкодженою імунною системою, вдихання спор Aspergillus дуже небезпечне, тому що у них підвищується ймовірність розвитку легеневого аспергильозу – захворювання, яке здатне мати серйозні та іноді непоправні наслідки», – кажуть фахівці.

До речі, це стосується й сушіння білизни на батареях. У домашніх умовах найчастіше в квартирах поширюється, причому протягом усього року, Aspergillus і Pennicillum.

Що радять експерти, якщо сушіння білизни в квартирі – єдиний варіант. По-перше, у пральній машині максимально віджимайте одяг (чудово, якщо у вас є сушильна машина). По-друге, частіше провітрюйте приміщення, у якому ви сушите одяг. По-третє, використовуйте осушувачі повітря. Ну і останнє – не розвішуйте мокрий одяг у тих кімнатах, де ви спите.


Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

  • 12 грудня, 2023 рік Лариса
    А якщо немає такої можливості то що робити? Ми купили сушильну машину, але вона псує речі. Які ще варіанти якщо ти живеш в квартирі без балконів



Читайте також:

В Україні зростає захворюваність на кір

Можливі ускладнення кору – пневмонія, отит, енцефаліт та інші серйозні проблеми. Іноді кір може стати причиною інвалідності і навіть смерті.

Допомога в Україні: у Львові виконано операцію на мозку чотирирічному пацієнту з Північної Ірландії

Американський нейрохірург порекомендував звернутися до команди українських спеціалістів під керівництвом досвідченого нейрохірурга дитячої лікарні святого Миколая, Михайла Ловги

Цей вітамін знижує ризик смерті після 50 років

Якщо людина віком від 50 років вживає продукти, багаті на вітамін С, у неї повільніше втрачається м’язова маса (а її втрата – один з маркерів старіння організму). Коли є дефіцит вітаміну С, не лише м’язи швидше слабшають, а й з’являються інші проблеми зі

Після 40 років куріння жінка подолала рак легень завдяки новим методам лікування

Новий метод лікування раку легень змінив правила гри. Боротьба з раком легень

В деяких країнах алкогольні напої будуть мати попередження про рак

Ірландія вимагатиме їх, починаючи з 2026 року, і в інших країнах починаються спроби додати більш чітке маркування про ризики для здоров’я від вживання алкоголю.

У росії дітей з аутизмом будуть накачувати важким транквілізатором

За новими клінічними рекомендаціями МОЗ росії, знімати симптоми розладу у людей з аутизмом планують за допомогою застарілого важкого транквілізатора галоперидолу. Батьки дітей з розладами аутичного спектру та лікарі вже назвали цю рекомендацію небезпечною

У Києві діти отруїлися шоколадом з наркотиками

До Київської міської дитячої лікарні потрапили троє дітей зі столиці з ознаками інтоксикації. Усі вони їли шоколад, що, як виявилося, містив наркотичну речовину псилоцибін (він є у галюциногенних грибах).

У Японії – спалах захворювання, що вбиває третину хворих

З кожним днем у Японії фіксують все більше випадків небезпечної інфекції. Сьогодні вже більше 500 людей захворіли на «стрептококовий синдром токсичного шоку» (STSS), повідомляє The Guardian.

Майже 400 тисяч гривень: у ВР хочуть збільшити допомогу при народженні дитини

На сьогодні держава виплачує 41 280 грн при народженні або усиновленні дитини. До речі, розмір цієї допомоги залишився ще на рівні 2014 року. Якщо подивитися на цю суму по відношенню до курсу долара, то з 2014-го вона зменшилася у два рази.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю