Болі в молочних залозах: симптоми й причини виникнення

Болі в молочних залозах: симптоми й причини виникнення
Якщо вас стала турбувати біль у молочних залозах, причини для цього можуть бути самими різними. Вони можуть бути суб'єктивними сигналами виникнення або прогресивності розвитку патологічного стану і різних захворювань.
Характерно для цієї ситуації те, що больові відчуття зазвичай поширюються тільки на молочну залозу, але ніяк не на всю область грудей. Подібний біль в області молочної залози може бути не тільки в правій або в лівій груді, а й турбувати відразу обидві й мати гострий або хронічний прояв.
Характер прояву також дуже відрізняється — від пульсуючого і гострої до слабо вираженої і рідкісною. Досить часто виникнення таких болів пов'язано з певними днями в період менструального циклу. Незалежно від причини, біль в області молочної залози не варто залишати без уваги та нехтувати нею.

Тільки лікар допоможе з'ясувати реальні причини вашого поганого самопочуття і позбутися від нього.
Від чого бувають болі в молочних залозах: чому не варто панікувати
Виникати болі в грудях можуть з різних причин. При цьому кожен симптом може свідчити про самих різних хворобах.
До основних причин заведено відносити:
• гормональні збої при овуляції або при менструальному циклі в принципі;
• зміни, що відбуваються при вагітності в жіночому організмі;
• захворювання молочної залози;
• травмування грудей;
• перенесені операції;
• захворювання і збої в органах травлення, шлунково-кишкового тракту і т.д.
Періодично сильні болі в молочних залозах стають причиною носіння незручного і тісної білизни. Не забувайте і про інфекційно-запальних хворобах.

Ниючий біль в молочній залозі може сигналізувати про розвиток мастопатії. Тоді біль буде у вас локалізованої й циклічної.
Неперіодичні болю можуть вказувати на утворення кіст або навіть виникнення пухлини в залозах.
В такому випадку неприємні відчуття будуть односторонніми, що тягнуть і ниючі. Вони будуть іншим, ніж біль в молочних залозах перед менструацією або після.
Обумовленість болів може бути й механічної через травми грудей. Тоді жінка зазвичай відчуває гострий біль як при натисканні, так і в стані спокою. В кожному окремому випадку професійний огляд лікаря мамолога стане обов'язковим і необхідним. Перед цим рекомендуємо провести самообстеження в домашніх умовах. Все інше вам вже підкаже лікар.
Болі в молочних залозах перед менструацією: характерні ознаки
Такий вид болю вважається найпоширенішим і циклічним. Так виникати можуть болю в молочній залозі після місячних, перед і під час. В основному неприємні відчуття починають турбувати жінку за кілька днів до початку менструації та повністю проходить після її закінчення.

Біль може загостритися в середині циклу, перед його початком. А ось в кінці циклу болю повинні проходити.
Якщо такого не сталося, обов'язково зверніться до лікаря за консультацією. Коли вас почнуть турбувати болі в молочній залозі після місячних зверніть свою увагу на стан ваших нервової, ендокринної та серцево-судинної систем, спосіб життя та інші зовнішні чинники.
Болі в молочних залозах у годуючих
Хворобливість відчуттів в цьому випадку виникає у зв'язку з лактацією і початком підготовки до неї. Під час вагітності в жіночому організмі відбуваються серйозні гормональні збої, в результаті яких клітини залізистих тканин починають рости, пролактин підвищується, а тому збільшується й обсяг самих залоз.
Через це на нервові закінчення тканин виникає сильний тиск, що і призводить до неприємних відчуттів і болю.

Болі в молочних залозах у годуючих зазвичай виникають і через те, що до грудей відбувається великий приплив молока.
Це може привести до його застою, тому лікарі рекомендують регулярно проводити процедури зціджування. Не забувайте перевіряти ореоли й сосок — вони вважаються "воротами" для проходження інфекцій.

Тому болю в молочних залозах у годуючих можуть бути обумовлені й таким фактором.
Біль у молочній залозі при клімаксі
Як і вагітність, менопауза супроводжується серйозними змінами в організмі жінки. І досить часто вони призводять до захворювань молочних залоз. У молодшому віці менопауза викликає порушення в менструальному циклі. Це змушує жінок йти до лікаря і, відповідно, своєчасно виявляти проблему.

Але в більшості випадків біль в молочній залозі при клімаксі (особливо очікуване) може стати єдиним показником розвитку хвороб. Болі в такому випадку можуть бути короткочасними або періодичними, що тягнуть і ниючі.
Незалежно від виду болю, ми рекомендуємо не відкладати похід до фахівця.
До мамолога в «ОН Клінік Полтава»
можна записатися за номером 0 800 30 77 33. 


Чтобы оставить комментарий, необходимо авторизоваться

Комментарии

Нет комментариев


Читайте также:

Лактостаз: причини та симптоми

Лактостаз: причини та симптоми ???? ? Лактостаз - застій молока у грудях (перекривається вихід молока через молочну пробку або набряк). ? Причини ????????: - маля недостатньо висмоктує...

Коли йти до мамолога?

Коли йти до мамолога?? біль або неприємні відчуття в грудях або пахвовій області;?наявність ущільнень у молочній залозі;? зміна форми, розміру молочної залози...

Про що розповідає ваша мамограма? Дізнайтеся, що бачить лікар

Мамографія — сподіваємося, що термін не просто знайомий і жінкам, і чоловікам, які турбуються про здоров'я своїх коханих, а що...

До уваги жінок! Безкоштовна послуга: мамографія

Мамографію, дослідження молочних залоз, у TomoClinic ви можете пройти безкоштовно. Єдина умова — для отримання послуги вам необхідно мати направлення...

Кісти молочних залоз

 Кісти - одне з найпоширеніших доброякісних уражень молочної залози, що зустрічається у кожної третьої жінки у віці від 35 до 50 років.?   Не...

Факторы риска развития рака груди

В 1940 году риск развития рака молочной железы у женщин составлял 5% или у каждой 20-й. В 2020 году риск составлял 14% - или у каждой восьмой. В большинстве случаев, причина развития рака молочной железы неизвестна. Фактор риска - это все, что увеличивает вероятность заболевания. Различные виды рака имеют разные факторы риска. Однако стоит понимать, что наличие фактора риска рака, или даже нескольких из них, не обязательно означает, что человек заболеет раком. 

5 врачей, которых нужно посещать раз в полгода

Профилактические осмотры очень важны, чтобы не пропустить какое-либо заболевание. Не ленитесь раз в полгода-год посещать этих врачей.

Второй медицинский центр "ОН Клиник" в Харькове ОТКРЫТ!!!

Мы открылись!15.11.2018 состоялось торжественное и долгожданное открытие второго медицинского центра «ОН Клиник Харьков Дворец Спорта». Это еще одна профессиональная клиника...

Внутрипротоковая папиллома молочной железы: что нужно знать

Размер образования может быть от нескольких миллиметров до нескольких сантиметров. Чаще всего папиллома возникает вследствие гормонального сбоя, который провоцируется:•  заболеваниями внутренних...

Что нужно знать о раке молочной железы

В Украине ежегодно эта болезнь забирает жизни около 8 тыс. женщин. В большинстве случаев так происходит потому, что украинки слишком...

Какие могут быть проблемы с сосками и как их лечить?

Выделения, боль и зуд - общие проблемы сосков, которые могут затронуть любого

О важности профилактических походов к врачу

Медицинский осмотр в целях профилактики необходимо проходить раз в два года. Важно также посещать: маммолога, гинеколога, уролога и проктолога

Самые распространенные мифы о раке груди

Многие женщины продолжают верить в различные мифы о раке груди. Мы постарались развеять самые распространенные из них. Например, о том, что рак обязательно передается по наследству, провоцируется тесным бельем, если грудь маленькая - риск онкологии ниже, маммография - это очень точный метод диагностики и т. д.
САМОЛЕЧЕНИЕ МОЖЕТ НАВРЕДИТЬ ВАШЕМУ ЗДОРОВЬЮ