Антиоксиданты не спасают от старения

Продукты питания и косметические товары с содержанием антиоксидантов не предотвращают старение организма, утверждают учёные Университетского колледжа Лондона.

Свободные радикалы - молекулы кислорода, которые приводят к дисбалансу электронов с протонами, - образуются в организме естественным путём метаболизма. Эти свободные радикалы могут вызвать окислительные процессы по аналогии с ржавчиной, когда железо подвергается воздействию кислорода. Биологические системы в нашем организме, как правило, способны ограничить или вылечить этот ущерб.

В 1956 году Денхэм Харман предложил теорию о том, что старение вызвано накоплением молекулярных повреждений в клетках, вызванных "окислительным стрессом" при активности таких форм кислорода, как свободные радикалы. В течение 50 лет эта теория имеет доминирующее положение в научных исследованиях о причинах старения. Однако британские специалисты опровергают это мнение: в эксперименте они изучили деятельность ключевых генов, участвующих в устранении свободных радикалов из тела нематодного червя с.
elegans. Манипулируя этими генами, экспертам удалось контролировать способность клеток ограничивать потенциальный ущерб, причиненный окислением. Оказалось, что продолжительность жизни червя не увеличивалась благодаря возможности защиты тканей и клеток от свободных радикалов.

Был сделан вывод, что окислительное повреждение не является движущей силой старения и антивозрастные продукты с антиоксидантами вряд ли будут эффективны для предотвращения этого неминуемого процесса. "Здоровая, сбалансированная диета очень важна для снижения риска развития многих заболеваний, связанных со старостью, включая рак, диабет и остеопороз", - сказал профессор Девид Джемс из Калифорнийского университета /США/. - "Но нет никаких чётких доказательств того, что диетические антиоксиданты замедляют или предотвращают старение. Ещё меньше доказательств - в отношении антивозрастной косметики".

Источник: Ami-tass.ru

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Симптоми дефіциту та норми вітаміну D

Цікаво, що вітамін D називають вітаміном, але насправді він діє як гормон, бо організм сам синтезує його під дією сонячного світла, і він регулює обмін кальцію та фосфору, впливає на кістки, м’язи та імунну систему, подібно до гормонів, які керують важливими процесами в організмі.

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю