Какие фрукты защищают организм от окислительного стресса?

Окислительный стресс – процесс повреждение клеток или тканей организма в результате окисления. В организме человека такой вид стресса может происходить во благо и во вред. В последнем случае речь идет о воздействии так называемых реактивных форм кислорода, образующихся в теле под влиянием различных процессов. Результатом такого воздействия становиться развития множества различных заболевания, в том числе и атеросклероза, гипертензии, болезни Альцгеймера, диабета и множества других.

Традиционно наиболее действенным средством борьбы с окислительным стрессом является витамин С, однако из-за неправильного питания усваиваться он может в недостаточном количестве, чем очень часто и бывают спровоцированы многие проблемы со здоровьем. Существенно усилить эффект витамина С и способствовать его усвоению могут так называемые биологические активные флавоноиды в том числе гесперидин, кверцетин, диосмин, нарингин, и рутин. В природе есть только один продукт где они содержаться в достаточном количестве – это цитрусовые фрукты.

Оказалось, что если Вы чувствуете недостаток витамина С в Вашем организме, то ни в коем случае нельзя исправлять ситуацию принимая витамины (например, аскорбиновую кислоту).
Без флавоноидов аскорбиновая кислота быстро окисляется и не только не приносит пользу организму, но и причиняет ему существенный вред. Флавоноиды, особый вид фитонутриентов, помимо всего прочего оказывают благотворное воздействие на сердечнососудистую систему, и в наибольшей степени на проходимость крови по мелким капиллярным сосудам – уверены ученые.

Благодаря этому у человека улучшается насыщаемость кровью всех без исключения тканей, в том числе и легких, в результате чего заметно облегчается дыхание – эффект, благодаря которому многие пациенты в ходе различных клинических испытаний отмечали существенное улучшение своего состояния, повышение настроения и прилив сил. Таким образом, ученые в очередной раз пришли к все тому же выводу – для поддержания тонуса в организме и соблюдения оптимального баланса витаминов и минералов следует по возможности отказаться от приема синтетических добавок, сделав выбор в пользу натуральных фруктов и овощей.

По материалам Natural News
Подготовил Владислав Воротников

Источник: Medlinks.ru

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю