Молоко научились делать вредным для здоровья

Крупнейшие мировые производители безалкогольных напитков обратили внимание на напиток, которого раньше не замечали, - молоко.

Компании Coca-Cola Co., Cadbury Schweppes PLC и другие выходят на рынок с новыми напитками, рецептура которых содержит молоко, но к нему одному не сводится. Древний, как мир, продукт предполагается подкрасить, подсластить и сделать шипучим.

В июле Coke планирует выпустить молочный напиток Swerve со вкусом черники, банана и шоколада, пишет Wall Street Journal. Напиток Raging Cow, выпущенный в марте компанией Cadbury, представлен в пяти версиях с разными запахами, бесконечно далекими от настоящего запаха коровьего молока. Другие производители напитков рекламируют молочные коктейли и, наконец, газированное молоко.

Производители надеются использовать полезные свойства молока для улучшения своего имиджа и увеличения продаж, в частности, в школах, где они подвергаются критике за продажу газировки, которая способствует развитию ожирения у детей. В своей маркетинговой кампании производители используют тот неоспоримый факт, что молочные напитки, богатые витаминами и белком, более питательны, чем газированная вода, и являются источником кальция, которого не хватает в детском рационе.


К старому доброму молоку компании решили обратиться как к последнему средству повысить продажи: сейчас объемы реализации газированных напитков перестали расти. Между тем молоко весьма привлекательно с коммерческой точки зрения и занимает пятое место в списке наиболее потребляемых напитков после газированных напитков, кофе, пива и разлитой по бутылкам воды.

При этом обращает на себя внимание то очевидное обстоятельство, что модернизированное и улучшенное "молоко" образца 2003 года сильно и не в лучшую сторону отличается по своим питательным и оздоравливающим свойствам от настоящего. Новые напитки содержат слишком много сахара и лишь на 50 процентов состоят из молока. В них недостаточно кальция и других питательных веществ, дающих, в соответствии с нормами, установленными американским Управлением продовольствия и медикаментов, право использовать слово "молоко" на этикетке.

Источник: Gzt.ru

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Симптоми дефіциту та норми вітаміну D

Цікаво, що вітамін D називають вітаміном, але насправді він діє як гормон, бо організм сам синтезує його під дією сонячного світла, і він регулює обмін кальцію та фосфору, впливає на кістки, м’язи та імунну систему, подібно до гормонів, які керують важливими процесами в організмі.

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю