Ожирение, нарушение толерантности к глюкозе, и гипертония в детстве приводят к уменьшению продолжительности жизни

Ожирение, нарушение толерантности к глюкозе, и гипертония в детстве ассоциируются с повышенными нормами преждевременной смерти во взрослой жизни, сообщают шведские ученые.

Однако, гиперхолестеринемия в детстве не была главным предиктором преждевременной смерти.

Пол Франкс (Paul Franks) (Umeå University Hospital, Sweden) и коллеги включили в исследование 4857 детей, среднего возраста 11,3 лет (рожденные 1945-1984), из американских индейцев (Pima or Tohono O’odham).

При включении в исследование авторы оценили такие факторы, как индекс массы тела (ИМТ), толерантность к глюкозе, артериальное давление, и уровни холестерина. Когорта наблюдалась в течение среднего периода 23,9 лет.

За последующий период были 559 преждевременных (до возраста 55 лет) смертельных исхода, 166 из которых произошли от эндогенных причин, определенных как «те, в которых непосредственной причиной была болезнь или нанесенный самому себе вред, такой как острое алкогольное опьянение или использование наркотиков».


Как написано в «New England Journal of Medicine», ученые обнаружили, что нормы смерти от эндогенных причин у субъектов из самого высокого против самого низкого квартиля по ИМТ в детстве, более чем удваивались.

Подобным образом дети из самого высокого квартиля по толерантности к глюкозе и гипертонии имели на 73 % и на 57 % более высокую вероятность преждевременной смерти от эндогенных причин, соответственно, чем субъекты из самых низких квартилей.

Однако, никаких существенных ассоциаций между уровнями холестерина в детстве, систолическим или диастолическим артериальным давлением по непрерывной шкале, и преждевременной смертью не наблюдалось.

«Ожирение в детстве становится все более и более распространенным в мире. Наши наблюдения, объединенные с данными других исследований, позволяют предположить, что у невозможности изменить эту тенденцию могут быть далеко идущие последствия для качества и продолжительности жизни», - заключают ученые.

Источник: Abbottgrowth.ru

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Симптоми дефіциту та норми вітаміну D

Цікаво, що вітамін D називають вітаміном, але насправді він діє як гормон, бо організм сам синтезує його під дією сонячного світла, і він регулює обмін кальцію та фосфору, впливає на кістки, м’язи та імунну систему, подібно до гормонів, які керують важливими процесами в організмі.

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю