Пищевые добавки – скрытая угроза

Недавно администрация президента Буша совместно с FDA наложили запрет на продажу и использование растительной пищевой добавки для похудения Еphedra из-за ее отрицательного воздействия на здоровье. Похоже, что это решение властей будет оспариваться в суде производителями продукта, несмотря на то, что у FDA есть данные о том, что не так давно, один профессиональный бейсболист скончался от приема именно этой добавки.

Государственный запрет этого препарата, был вынесен после того, как Конгресс пересмотрел законодательство, контролирующее пищевые добавки и продукты и обязал производителей указывать на упаковке возможные побочные эффекты.

По официальным данным в настоящее время добавка Ephedra виновата в более чем 100 смертей. Конгресс собрал все иски и жалобы от родственников и семей погибших от побочных эффектов зелья. Среди обратившихся за справедливостью оказались родители довольно известного питчера (разновидность игрока в бейсболе) одной из ведущих американских команд. Их сын погиб во время весенней тренировки - он пытался сбросить вес. Токсикологи обнаружили препарат Еphedra в его организме.

Руководители нескольких компаний, производящих препараты на основе эфедры, заявляют, что вещество успешно прошло ряд клинических испытаний и при правильном применении абсолютно безопасно.
«Все, кто пробовал наши продукты, читая длинные инструкции, убедились в том, что мы заботимся о наших клиентах и о правильном применении продуктов», заявляет глава фирмы Metabolife International производящей добавки. «На упаковке мы достаточно четко указываем, что препарат нельзя продавать и применять у детей и подростков, и что людям с определенными обозначенными заболеваниями перед применением добавки необходима консультация врача».

Многие ученые говорят о том, что в проведенных исследованиях доказать безопасность этого препарата было невозможно, так как не понятно, заболевания, обнаруженные у участников эксперимента, были еще до того или это результат применения. Сотрудники специального отделения по расследованиям при Конгрессе выявили, что жалобы предъявляли даже те, кто строго следовал инструкциям.

В 1997 году FDA обязало вносить предупреждение на этикетках продуктов содержащих эфедру об ограничении дозы, но затем по просьбе производителей и Конгресса это требование было снято. В 2001 году Национальная Лига Американского Футбола запретила использовать препараты, содержащие это вещество, в качестве пищевой добавки для своих спортсменов.

Источник: Rusmg.ru

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю