Практические советы для снижения аппетита

Анатолий Пашустин

Диета не есть панацея для снижения веса. Чтобы похудеть » раз и навсегда», нужно кардинально изменить свое отношение к еде. А для этого следует выбрать для себя такой режим питания, который, с одной стороны, позволит вам не набирать лишнего веса, а с другой, не будет вызывать у вас постоянного чувства голода и зверский аппетит.

И все же если аппетит повышен, нужно попытаться его усмирить:

- почаще, полощите рот водой, желательно мятной;

- пожуйте ложку сухого обезжиренного молока,

- выберете аккупунктурную точку между губой и носом и средним пальцем несколько минут надавливайте на нее;

- выполните в стоячем положении 10-15 глубоких вдохов, желательно на свежем воздухе;

- старайтесь не употреблять продукты, повышающие аппетит ( алкоголь, соленья, острые и кисло-сладкие блюда);

- обязательно перед едой старайтесь употреблять жидкость, лучше всего натуральный сок, разбавленный охлажденной кипяченой водой или минеральную воду;

- яблоко или стакан нежирного кефира уменьшит аппетит.

Попробуйте придерживаться несложных рекомендаций, которые помогут обуздать ваш аппетит:

- всегда придерживайтесь правила « завтрак съешь сам, обед раздели с другом, а ужин отдай врагу»;

- утром старайтесь принимать прохладный душ с последующим растиранием жестким полотенцем;

- составьте для себя примерный рацион на день, желательно чтобы он не превышал 1000 Кал, в рацион необходимо включать достаточное количество углеводов растительного происхождения;

- 2-3 раза в неделю включайте в рацион рыбные блюда;

- распределите прием пищи на 5-6 раз в течение дня ;

- рекомендую ограничить употребление кофе , так как он замедляет обмен веществ и повышает аппетит;

- на ужин можно съесть кусочек отварного постного мяса, содержащиеся в нем аминокислоты во время сна активизируют гормоны, сжигающие жир;

- не употребляйте блюда, в которых сахар сочетается с жирами ( пирожные, торты, сметанники и прочее);

- старайтесь употреблять овощные салаты с добавлением в них бобовых, что будет способствовать быстрому насыщению организма и улучшению пищеварения;

- отдавайте предпочтение употреблению прозрачных постных супов.

- постарайтесь заправлять салаты растительным жиром, если трудно отказаться от сметаны, то заправляйте салаты кефиром;

- старайтесь делать прогулку после еды, а не до употребления пищи;

- употребляйте достаточное количество витамина С, сырые, тушеные овощи ( не менее 300 гр в сутки).

Надеюсь, что мои советы помогут вам приобрести уверенность в себе и побороть чрезмерный аппетит.

По материалам: http://dietolog.com.ua/



Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю