Чим швидко знизити рівень цукру без медикаментів?

Як знизити рівень цукру в крові, якщо під рукою немає спеціальних препаратів?

Високий рівень цукру в крові погіршує роботу всіх органів та систем
Високий рівень цукру в крові погіршує роботу всіх органів та систем
Фото из открытых источников

Підвищений рівень цукру (глюкози) в організмі становить небезпеку для здоров'я. Надлишковий цукор викликає серйозні проблеми: від погіршення роботи окремих органів та систем до діабетичної коми, яка може викликати смерть.

Ознаками підвищеного цукру в крові можуть бути постійна спрага, часте сечовипускання, нудота, свербіж шкіри, швидка стомлюваність. Якщо у вас з'явилися ці симптоми, якнайшвидше здайте аналіз на вміст цукру в крові – можливо, у вас діабет (гіперглікемія).

Причини підвищеного цукру в крові

Основними причинами гіперглікемії є:

  • спадковість;
  • тимчасовий патологічний стан (стійке відхилення від норми);
  • збої у роботі ендокринної системи, зокрема недостатній рівень інсуліну;
  • прийом деяких лікарських засобів;
  • захворювання печінки та підшлункової залози;
  • порушення функції надниркових залоз;
  • захворювання шлунково-кишкового тракту;
  • збої вуглеводного обміну;
  • сильний стрес.


Як швидко знизити цукор

Найефективніший і найшвидший спосіб знизити рівень цукру в крові – це ін'єкція інсуліну. Але цей спосіб оптимальний для тих, у кого вже діагностовано діабет першого типу, також такий варіант можливий епізодично для діабету другого типу. Для тих, хто страждає на діабет у легкій формі або для тих, у кого відбуваються стрибки рівня цукру, є інші способи:

  1. Фізичні навантаження змушують організм спалювати цукор для вироблення енергії. Відбувається перерозподіл глюкози у м'язи, внаслідок чого її вміст в організмі знижується.
  2. Пийте більше води. При високому рівні цукру у вас з'явиться потреба в частішому сечовипусканні, адже ваш організм намагається позбутися зайвої глюкози. Втрата цієї рідини здатна викликати зневоднення та погіршити симптоми гіперглікемії. Тому при діабеті необхідно пити воду, щоб допомогти організму регулювати рівень цукру на крові.
  3. Білкові продукти. Їжа з великою кількістю білка допоможе стабілізувати рівень цукру в крові. Важливо, щоб у продуктах було багато саме білків, а не вуглеводів. Цей спосіб не знизить рівень цукру в крові так само швидко, як це зробить інсулін.

Швидкий результат можливий лише при лікуванні медикаментозними глюкозознижувальними препаратами, підібраними лікарем. Якщо ви виявили, що у вас підвищений вміст цукру в крові, необхідно звернеться до лікаря, який призначить лікування. Відмова від медичних методів терапії може викликати гіпоглікемічну кому, різні ускладнення і навіть смерть.


Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні

Читайте також:

10 способів знизити цукор в крові

За статистикою, в Україні біля 200 тисяч людей хворіють на тяжку форму цукрового діабету. Приблизно така сама кількість пацієнтів має діагноз «предіабет».

Как питаться при сахарном диабете

При сахарном диабете второго типа нужно отказаться от белого риса, заменив его коричневым, вместо соков есть фрукты, а красное и переработанное мясо заменить бобами

Диабетическая нейропатия и уровень глюкозы крови

Норвежские ученые обнаружили, что жесткий и продолжительный контроль уровня гликемии у пациентов с сахарным диабетом положительно влияет на скорость передачи...

Диабетическая кардиоваскулярная автономная нейропатия

А. Л. Верткин, доктор медицинских наук, профессор Х. М. Торшхоева, кандидат медицинских наук О. Н. Ткачева, доктор медицинских наук, профессор Н. Г. Подпругина Е....

Надежная помощь при диабетической нейропатии

Юлия Кулигина Диабетическая нейропатия хорошо известна врачам как одно из наиболее тяжелых и распространенных осложнений у пациентов, страдающих сахарным диабетом. Ее...

«Оземпік»: чарівна пігулка для схуднення?

«Оземпік» впливає на мозкові центри голоду та ситості, на смакові вподобання людини. Тобто може «відвернути» від солодкого, жирного, смаженого і, навпаки, полюбити каші, овочі, рибу тощо. Ще одна дія «Оземпіку» – це сповільнення перетравлення їжі, що в свою чергу зменшує кількість з?їденого і збільшує інтервали між прийомами їжі.

Стенокардія: що це і як лікувати?

Стенокардія – це стабільна форма ішемії серця. Найчастіше стенокардію викликають атеросклеротичні бляшки в судинах, що живлять серце. Іноді ішемія і кисневе голодування може бути наслідком спазму судин – таку стенокардію називають вазоспастичною. Також стенокардія можлива при ураженні капілярів та невеликих судин.

Що буде, якщо на місяць відмовитися від цукру

Багато людей почали відмовлятися від вживання цукру і переходити на здорове збалансоване харчування – з мінімумом простих вуглеводів. Якщо й ви вирішили обмежити чи взагалі відмовитися від цукру у своєму раціоні, вже через місяць у вашому організмі відбудуться позитивні зміни.

Будьте обережні: список хвороб, що загострюються у спеку

Більшість людей важко переносять спеку. Зазвичай, коли жарко, ми стаємо млявими, швидко втомлюємось, у нас знижується концентрація і увага. Але є ще одна небезпека – це загострення хронічних хвороб і поява нових. Які ж захворювання зазвичай загострюються влітку?

Інсулінорезистентність: причини, симптоми, лікування

Інсулінорезистентність – це стан, коли м’язи, жирова тканина та печінка не можуть нормально засвоювати глюкозу. Підшлункова залоза намагається це «виправити», продукуючи все більше й більше інсуліну. Спочатку це працює, але з часом підшлункова виснажується, а організм перестає бути чутливим до інсуліну.

Що робити, якщо різко впав цукор крові

Зниження рівня цукру в крові відразу відбивається на центральній нервовій системі та внутрішніх органах. Найчастіше гіпоглікемія трапляється у людей, хворих на цукровий діабет. Тому кожна людина та її близькі повинні знати, як зрозуміти, що це гіпоглікемія, та швидко підняти цукор у крові.

Ковид провоцирует развитие диабета, особенно у детей

Судя по исследованиям, проведенным учеными США, Италии и Китая, у каждого седьмого пациента с коронавирусом впервые был диагностирован сахарный диабет. Риск развития диабета у детей в течение месяца после заражения коронавирусом увеличивается в 2,5 раза.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю