Найкращі натуральні препарати від безсоння

Топ-5 снодійних засобів, що продаються без рецепта.

Натуральные снотворные препараты
Натуральные снотворные препараты

У сьогоднішньому ритмі життя втратити сон дуже легко. І не треба думати, що безсоння – проблема лише старших людей, до цього схильні люди середнього віку і навіть молодь. Причини – підвищена тривожність, нав'язливі думки, стрес тощо.
Безсоння – це не лише повна відсутність сну. Недостатня якість сну ? також серйозна проблема. Ви можете кілька разів прокидатися вночі, довго не засинати, сон поверхневий, а вранці відчуваєте розбитість та втому.

Який снодійний препарат краще вибрати?

  1. Серйозні снодійні препарати призначаються лікарем і продаються за рецептом, оскільки у складі можуть бути наркотичні речовини. Це, наприклад, засоби з бензодіазепіном та барбітурати. Якщо ваше безсоння – проблема короткочасна, зверніться до лікаря, щоб він призначив безрецептурний препарат.
  2. Існують сучасні снодійні препарати на основі етаноламінів. Вони практично безпечні, не впливають на фази сну та допомагають людині міцно спати протягом восьми годин. Окрім того, такі засоби покращують настрій та зміцнюють нервову систему.
  3. Ще одна діюча речовина снодійних препаратів – мелатонін. Засоби на основі мелатоніну (синтетичного аналогу гормону сну) позбавляють безсоння, регулюють цикли сну та активності, покращують емоційний стан, позитивно впливають на інтелектуальну діяльність. Препарати від безсоння з мелатоніном не викликають звикання та не мають побічних ефектів. Крім того, мелатонін допомагає метеозалежним людям легше переносити погодні зміни.
  4. Гомеопатичні препарати та засоби на основі трав повністю безпечні, продаються без рецепта та призначаються при безсонні навіть дітям. Такі седативні засоби чудово підходять, якщо безсоння викликане стресами, неврозами та переживаннями.

Найкращі безрецептурні снодійні препарати

Ми створили добірку із п'яти препаратів від безсоння, у складі яких – лише безпечні компоненти. Такі засоби практично не мають протипоказань та «побочок», а купити їх можна без рецепта лікаря.

Трипсидан

«Трипсидан» – седативний та кардіопротекторний препарат від безсоння, у складі якого: екстракти валеріани, витанії снодійної, терміналії аджуна, нордоастахісу крупноцвітного. Призначають капсули «Трипсидан» при невротичному безсонні, тахікардії, гіпертонії, підвищеній дратівливості, тривожності, стомлюваності, депресіях, вегетосудинних порушеннях, клімактеричних симптомах, мігренях. Препарат допомагає налагодити процеси засинання та пробудження, покращує глибину сну, його тривалість, позбавляє денної сонливості. Приймати «Трипсидан» можна з 10-річного віку, курс лікування безсоння – до 6 тижнів. Єдині протипоказання: вагітність та годування груддю. Препарат має накопичувальний ефект, а суттєве покращення сну відчувається вже через тиждень прийому. «Трипсидан» зміцнює серцевий м'яз та покращує емоційний стан. Цей препарат відмінно підійде тривожним людям із психосоматичними проблемами.

Персен Ніч

Це цілком рослинний препарат від безсоння, у складі якого: валеріана, меліса та м'ята перцева. «Персен Ніч» призначають з 12-річного віку, якщо є труднощі із засинанням, підвищена нервова збудливість, неврози тощо. «Персен Ніч» приймається по дві таблетки за годину до сну.
Серед протипоказань: вагітність та годування груддю, знижений тиск, захворювання жовчного міхура. Багато пацієнтів у відгуках пишуть про ефективність цього снодійного препарату, що позитивно впливає на нервову систему. Але приймати його потрібно довго, як і більшість рослинних засобів, оскільки він має пролонговану дію. Серйозних побічних ефектів у «Персена Ніч» немає, ціна доступна. Препарат підходить для корекції початкових проявів безсоння, якщо проблема серйозна – засіб неефективний.

Магне Хороший сон

«Магне Хороший сон» – це мінеральний комплекс для захисту серця та покращення сну. Чудовий препарат для нервової системи під час стресів. У складі засобу від безсоння – екстракт валеріани, магній, жирні кислоти, триптофан (незамінна амінокислота). «Магне Хороший сон» зміцнює судини і серцевий м'яз, заспокоює нервову систему, має снодійну та легку седативну дію. Курс лікування таблетками для сну – від 1 до 3 місяців (по дві штуки за пару годин до сну із їжею). Серйозних протипоказань та побічних ефектів препарат не має, не рекомендований він лише при вагітності та годуванні груддю. У «Магній Хороший сон» немає ефекту відміни. Це снодійне ідеально підходить людям похилого віку і тим, у кого є серцево-судинні захворювання.

Ново-Пасит

У складі «Ново-Паситу» – глід, валеріана, меліса, бузина, звіробій, страстоцвіт (пасифлора), хміль, гвайфензин (потужний анксіолітик, що допомагає позбутися нервової напруги та тривожності). Купити «Ново-Пасит» можна в таблетках або сиропі. Препарат добре справляється з порушеннями сну, оскільки має виражений седативний ефект. Діяти «Ново-Пасит» починає швидко. Серед можливих побічних ефектів – сонливість вдень та відчуття пригніченості (зазвичай при передозуванні). «Ново-Пасит» протипоказаний дітям і тим, хто страждає на хронічний алкоголізм.

Мелаксен

"Мелаксен" призначають при підвищеній стомлюваності, стресах, легких формах депресії, а також при безсонні. Препарат має ідеально підібраний безпечний склад. Діюча речовина – мелатонін, здатний забезпечити повноцінний сон на 7-8 годин. «Мелаксен» дарує енергію вдень, позбавляє втоми, позитивно впливає на серцево-судинну та нервову системи. «Мелаксен» практично не має протипоказань та побічних дій, не викликає звикання та відчуття розбитості. Приймати «Мелаксен» можна дорослим та дітям з 14 років, курс лікування – 20 днів. Серед мінусів – висока ціна.



Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

  • 15 грудня, 2023 рік Оксана
    Якийсь час я підсіла на сильні снодійні препарати, важко відвикала, безсоння після відміни стало гіршим, ніж до лікування. Вирішила не ризикувати більше, перейшла на препарати з мелатоніном. Лікарі кажуть, що вони легкі та безпечні. Вибрала Альпетонін за європейську якість. Приймала його місяць. Дія препарату взагалі не як у таблеток, що пила раніше. Засинати полегшало, приємніше, ніякої залежності не було при цьому. Після відміни прийому безсоння не повернулося, сплю дуже добре.
  • 25 листопада, 2023 рік Nikki
    Препараты с мелатонином являются самыми безопасными. Мне в этом плане Альпетонин очень нравится. Действует мягко, за ночь полностью отрабатывает свое и утром не оставляет после себя сонливости. Я принимаю его за 20-30 минут до предполагаемого сна и засыпаю с комфортом. Не нужно долго ворочаться с боку на бок, считая овец.
  • 2 листопада, 2023 рік MiAlla
    Я знаю, что такое проблемы со сном. Одну-две ночи не поспишь, и ты уже как зомби. Ни настроения, ни сил нет ни на что. Я понимала, что такими темпами я долго не протяну, поэтому пошла в аптеку за снотворным. Первое, что предложили – это был Альпетонин на основе мелатонина, который регулирует цикл сон-бодрствования. Я принимала препарат в течение месяца. За это время режим сна восстановился полностью, пошла бессонница. Я очень довольна.
  • 11 вересня, 2023 рік Эля
    Как и у многих после перенесенного коронавируса, у меня сбился режим сна. Ночью стала гулять от бессонницы, засыпаю на часок только под утро. Просыпаюсь, иду на работу, а в обед уже спать хочется... И так из о дня в день. И все у меня сон какими-то урывками получался. Не было такого ощущения, что хорошо выспалась. Днем постоянная сонливость от такого режима, слабость. Пробовала без таблеток сон восстановить, ничего у меня не вышло. Альпетонин начала принимать, сон стал приходить в норму. Начала засыпать ночью, а не под утро. Сплю больше, если считать по часам, причем большую часть сплю уже ночью. Дневной сонливости уже нет, бодрости побольше. Довольна этими таблетками, сон практически вернулся в норму.
  • 4 серпня, 2023 рік Катя
    У нас із чоловіком давно зі сном проблеми є, не юні вже, тому за порадою лікаря п'ємо з мелатоніном препарати. Останнім часом Альпетонін беру. Приймаю пігулку за 20 хвилин до сну і засинаю швидко, і сон міцний. Чоловікові він теж підходить.


Читайте також:

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Безсоння під час війни: як собі допомогти?

Сильний стрес і підвищена тривожність – неабияке випробування для організму, що викликає безсоння. Багато хто з нас стикнувся з неможливістю заснути та частими прокиданнями вночі. Психологи розповіли про ознаки безсоння та про те, як собі допомогти.

Що робити при безсонні: народні методи

Людина, що добре спить вночі, має краще фізичне та психічне здоров’я у порівнянні з тими, хто має проблеми зі сном. До речі, науковці виявили прямий зв’язок між якістю і тривалістю сну та кількістю лікарняних у працівників. Тобто ті, хто спить 7-8 годин, рідше беруть лікарняні протягом року.

Лучшие препараты от бессонницы без рецептов

При бессоннице можно начать прием растительных безрецептурных препаратов

Австралийские натуропаты назвали восемь простых способов борьбы с бессонницей

Восемь простых способов борьбы с бессонницей назвали австралийские натуропаты из клиники Боурал. Выполняя предложенные ими советы, можно не только крепко...

Бессонница - семейная болезнь

Если кто-то из ваших родственников страдает от бессонницы, значит, у вас риск развития этого же отклонения повышен на 37%, установила...

Бессонница ударяет по кошельку

Становящаяся все более распространенной сегодня бессонница является весьма убыточным явлением, как для отдельно взятого гражданина в частности, так и для...

Ожирение и бессонница: две проблемы, одна причина

Неправильная работа клеток мозга, продуцирующих гипокретин и орексин, может быть главной причиной как переедания, так и бессонницы. Эти клетки находятся...

Бессонница – новый побочный эффект статинов

По новым данным американских ученых, у людей, принимающих один из популярных статинов, могут возникать проблемы со сном. В обширном исследовании...

Бессонница? Считать овец бессмысленно...

Открытие группы ученых Оксфордского университета дискредетировало древний как мир метод борьбы с бессонницей. Оказывается, если вы не можете заснуть, считать...

Бессонница терзает немецких домохозяек

Домохозяйкам Германии, по мнению исследователей Гисенского университета, мешает спать по ночам комплекс неполноценности: экономическая зависимость от мужа и отсутствие интересной...

У вас бессонница? Значит, вы ревнивы...

Мужчины в Германии ревнивее женщин. В Котбусе состоялось 11-е ежегодное заседание членов Немецкого медицинского общества по изучению сна. Лаборатории, где изучают...

Бессонница: лечение нарушения сна

Настя Костюченкова     Каждую ночь миллионы мужчин, женщин и детей мучаются бессонницей, беспокойно ворочаясь в постели. Каждое утро множество невыспавшихся начинают...

Хроническая бессонница

Бессонница определяется как трудности при засыпании, пробуждения (после наступления сна, но до желаемого времени пробуждения), нарушение длительности или качества сна,...
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю