Вода та її вплив на мозок


З урахуванням великої кількості доступної інформації вже нікого не треба переконувати, що для забезпечення функціонування серця, нирок і печінки необхідно регулярно поповнювати організм рідиною. Оскільки вода з водопроводу не відповідає вимогам щодо якості й складу, більшість людей замовляють її доставлення спеціалізованим компаніям. Наприклад, в Одесі це можна зробити на сайті https://waterclub.od.ua/.

Але ще не всі розуміють, наскільки важлива вода для мозку. Адже цей орган, що вимагає для виконання своїх функцій дуже багато енергії, складається з води на 75%. Тому без неї мозок просто не зможе адекватно виконувати свою роботу. Виходячи з висновків численних досліджень добове споживання води дорослими людьми має становити близько 7-8 склянок. Найголовніше, чого не можна допускати, – це зневоднення організму. Уникнути такого небезпечного стану допоможе невелику кількість чистої води, яку треба випивати невеликими ковтками щогодини для поновлення внутрішнього водного балансу.

Позитивні зміни після регулярного вживання води

Зазвичай люди починають звертати увагу на брак води в організмі тільки після того, як з'явилися серйозні проблеми зі шкірою, запамороченням, що здається безпричинним. Їм невтямки, що першим страждає від дефіциту рідини мозок. Впорядковане пиття сприяє:

  • кращій концентрації уваги;
  • поліпшенню пам'яті;
  • продуктивності сну.

Поліпшується загальна діяльність мозку, людина стає більш спокійною і зосередженою.

Покращення концентрації та уважності

Одним з перших ознак зневоднення є різке погіршення пам'яті, неуважність, неможливість зосередитися на конкретній роботі.

Це відбувається тому, що у відповідь на недолік води мозок включає режим її економії, що виражається в сповільненій роботі цього органу. Багато людей намагаються привести організм в тонус за допомогою кави. Але зловживати цим напоєм не можна. Краще замінити його склянкою чистої води.

Підвищення мозкової активності

Для адекватного виконання мозком своїх функцій, в кожній його клітині повинен дотримуватися чіткий баланс між елементами, що сприяють підвищенню активності цього органу, і вмістом води. Уже вранці, відразу ж після пробудження, для запуску організму, зволоження клітин мозку, необхідно вжити склянку звичайної питної води.

Адже навіть якщо людина не потіє уві сні, з диханням втрачається велика кількість рідини. З урахуванням того, що спить людина в середньому 7-9 годин, за цей час її організм встигає зневоднити. Склянка води, свіжі фрукти на сніданок зможуть максимально підняти рівень мозкової активності.

Покращення психічного здоров'я та пам'яті

Може для когось це звучить дивно, але чиста вода впливає не тільки на фізичне, а й психічне здоров'я людини. Крім того, регулярне приймання рідини сприяє поліпшенню пам'яті. До того ж вода наділена здатністю знижувати рівень психологічної напруги. Вона допомагає впоратися зі стресом.

Поліпшення сну

Випита перед відходом до сну вода сприяє його поліпшенню. Вона наповнює мозок вологою і киснем, покращує приплив крові. Зрозуміло, мова йде про декілька ковтків рідини, щоб не отримати зворотного ефекту у вигляді позивів в туалет серед ночі.

Як привчити себе пити достатньо води

Перетворити регулярне поповнення організму водою в звичку зовсім нескладно. Для цього, де б ви не знаходилися, треба мати з собою пляшку чистої води, і при перших же ознаках спраги пити її в невеликих кількостях.

Сідаючи їсти, переконайтеся, що на столі стоїть склянка води, а не якогось іншого напою. Не поспішайте перекушувати, якщо вам здалося, що ви голодні. Випийте спочатку води. Можливо, ви просто переплутали спрагу з почуттям голоду.


Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Найефективніші препарати для лікування простатиту

Простатит – це запалення передміхурової залози переважно у чоловіків середнього та старшого віку. При хронічному простатиті може розвиватися безпліддя, тому за перших симптомів захворювання потрібно відразу звертатися до лікаря.

Фильтр дома или бутилированная вода

Что лучше – покупная вода или фильтр? Чтобы понять, какая вода лучше, нужно беспристрастно рассмотреть плюсы и минусы каждого метода очистки...

Задержка жидкости: как вывести лишнюю воду из организма

Отеки конечностей, лишний вес, мешки под глазами - все это симптомы задержки жидкости в организме. Исключите патологии сердца и почек - и скорректируйте образ жизни.

Когда НЕ нужно пить воду

О пользе пресловутого стакана воды, выпитого сразу после сна, слагают легенды. Ну и куда же без двух литров воды в течение дня! Мы знаем одно: оптимальное потребление жидкости – залог правильной работы организма.

Вода: какую пить, в каких объемах и сколько жидкости необходимо ребенку?

Питьевой режим соблюдают не все, иногда просто потому, что не знают сколько и какую воду необходимо пить

Спазм пищевода: недуг, с которым сталкивался каждый

Спазмы пищевода возникают, когда пищевод аномально сжимается, из-за чего возникает болезненность и дискомфорт

Питьевая вода и ее влияние на здоровье человека

Вода є необхідною умовою і складовою частиною життя на Землі. Здоров'я та благополуччя людей значною мірою залежить від водних ресурсів. У результаті...

Як зробити медичний сервіс доступним: оплата частинами та вигідні ціни в приватних клініках «Оксфорд медікал»

Національна мережа медичних клінік «Оксфорд Медікал» понад 18 років піклується про здоров’я мільйонів пацієнтів по всій Україні. 43 сучасні приватні...

Ліпосакція підборіддя та брилів

Современная эстетическая хирургия нашла способ замедлить процесс, когда меняются контуры лица

Екскурсії та здоров'я на відпочинку у Карпатах

Екскурсії в Карпатах – один із найкращих способів зміцнити здоров'я в Україні. На організм людини позитивно впливає фізична активність, купання...
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю