Четыре миллиона американцев должны поставить замок на холодильник

По данным американского исследования, около четырех миллионов американцев едят во сне. Официальное название патологии – «нарушение, связанное с ночным поглощением пищи во время сна» (Nocturnal Sleep-Related Eating Disorder, NSRED). Впервые оно было диагностировано в 1955 году.

Часто врачи ошибочно определяли это нарушение как анорексию, булимию или депрессию. Причиной этому была крайняя редкость заболевания, а также то, что многие пациенты стеснялись говорить о нем с врачом.
До сих пор существуют только теории о причине употребления пищи во сне. «Есть предположение, что эти случаи связаны с пробуждением пациентов во время сна, вызванным синдромом беспокойных ног (restless legs syndrome)», – сообщила Лиа Монтгомери (Lea Montgomery), один из авторов исследования. Этот синдром характеризуется непреодолимым желанием двигать ногами, "подпрыгиванием" ног, ощущением ползания мурашек.

Употребление пищи во сне может быть опасным для жизни: больные могут поранить себя столовыми приборами, обжечься горячей едой, съесть или выпить что-нибудь ядовитое. Как правило, люди во сне выбирают пищу с повышенным содержанием углеводов и жиров, часто это оказывается макароны или арахисовое масло. «Во время сна пациенты, как правило, едят быстро и хаотично.
Были случаи, когда они ели даже кошачий корм и сигареты», – сообщает Монтгомери.

Монтгомери и ее соавторы из Школы медсестер Университета Бейлора (Baylor University School of Nursing) в Далласе Линда Хейнс (Linda Haynes) и Линда Гарднер (Linda Gardner) предложили способ диагностики этого расстройства.

Они советуют медсестрам спрашивать больных о том, когда они ложатся спать, как быстро они засыпают. Особое внимание, по их мнению, следует уделить необъяснимому пропаданию еды из холодильника. К симптомам заболевания, по словам автором, также относится несоответствие между весом пациента и количеством поглощаемой пищи, отсутствие аппетита утром, хроническое утомление.

Те люди, которые знают о своей болезни, ставят замки на дверцы холодильника, устанавливают детекторы движения на кухне, ограничивают количество еды, хранящейся в доме, старательно жуют за ужином, чтобы чувство голода наступило как можно позднее.

«Эти меры устраняют только следствие, но не причину патологии», – сообщает Монтгомери. По ее мнению, лечение NSRED должно включать в себя нормальный сон, постоянные упражнения, снижение веса больного и уменьшение потребления кофеина, алкоголя и успокоительных препаратов перед сном. Для лечения NSRED, по словам Монтгомери, могут быть использованы некоторые препараты, используемые для снижения проявлений синдрома беспокойных ног.


Источник: Mednovosti.Ru

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю