Мощные магнитные бури в феврале: лучше подготовиться

Магнитным бурям в начале февраля присвоен красный уровень опасности.

Магнітні бурі у лютому - 2022
Магнітні бурі у лютому - 2022

Магнитные бури в феврале

В начале февраля ученые прогнозируют мощные магнитные бури. В Лаборатории рентгеновской астрономии Солнца ФИАН предупреждают, что в ночь с 1 на 2 февраля произойдет ухудшение геомагнитной обстановки – в 6 часов утра 2 февраля предполагается начало магнитной бури красного уровня опасности.

Особенно осторожными 2 февраля метеозависимым людям нужно быть с 6:00 до 14:00. Ближе к вечеру геомагнитная обстановка нормализуется. Ухудшение геомагнитной обстановки начнется уже с вечера 1 февраля и продлится до вечера 2 февраля.

Следующая магнитная буря в феврале ожидается 5 числа – и снова красный уровень опасности.

Чем опасны магнитные бури

Все люди метеочувствительны в той или иной мере, но многие просто не чувствуют никаких реакций организма. Чаще всего на смену геомагнитной обстановки реагируют те, кто страдает сердечно-сосудистыми заболеваниями, а также пожилые люди и маленькие дети. В эти дни многие замечают проблемы с концентрацией внимания, ухудшение общего самочувствия, упадок сил.

Болит голова на погоду: что делать?

Во время магнитных бурь кровь становится более вязкой, поэтому повышается опасность возникновения тромбов, повышается давление, снижается газообмен в организме, что приводит к кислородному голоданию тканей. В эти дни возрастает количество инфарктов и инсультов, гипертонических кризов, приступов мигрени.

Если у вас есть проблемы с сердцем или сосудами, лучше еще до начала предполагаемых магнитных бурь заняться профилактикой и обязательно при себе иметь необходимые вам лекарства.

Во время магнитных бурь желательно контролировать артериальное давление
Во время магнитных бурь желательно контролировать артериальное давление

Негативные реакции организма на магнитную бурю:

  • головокружение, головная боль, мигрень;
  • бессонница или, наоборот, повышенная сонливость;
  • нарушения ритма сердца, перепады артериального давления;
  • апатия, быстрая утомляемость, ухудшение общего самочувствия;
  • тошнота, плохой аппетит;
  • повышенная эмоциональность, тревожность, раздражительность;
  • боль в мышцах, суставах;
  • обострение хронических заболеваний.

Кроме того, во время магнитных бурь могут быть проблемы со связью и работой электронных устройств.

Как защитить сердце, когда резко меняется погода

Как помочь организму во время магнитной бури

  1. Врачи рекомендуют чрезмерно не нагружать себя эмоционально и физически, обеспечить полноценный сон (7-8 часов), причем ложиться спать нужно не позже 23:00.
  2. Утром старайтесь принимать контрастный душ, а вечером – расслабляться в теплой ванне. Меньше стресса, переживаний, конфликтов и плохих новостей.
  3. Важно в эти дни больше гулять на свежем воздухе и по возможности отказаться от гаджетов. Если вы занимаетесь спортом, лучше насыщенную тренировку заменить походом в бассейн или на йогу.
  4. Что касается питания, откажитесь от жирного, острого и фастфуда. Отдайте предпочтение легким блюдам, овощам и фруктам. Если не можете без кофе, пусть это будет не более одной-двух чашек напитка. Лучше пейте побольше воды, чая, компотов. Алкоголь исключите полностью.

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Почему «на погоду» болит голова, а магнитные бури ухудшают самочувствие?

По данным Американского фонда мигрени, более трети людей страдающих от мигрени утверждают, что погодные условия вызывают головную боль

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.

Топ-18 дешевих аптечних засобів для краси

Ми вирішили скласти список препаратів для шкіри, волосся та нігтів, що легко можуть замінити дорогі засоби та салонні процедури. Активні речовини цих бюджетних препаратів входять до складу дорогої косметики.

Магній: як зрозуміти, що його не вистачає

Магній зазвичай погано засвоюється – в організм потрапляє його лише 30% (за умови, що у вас немає нестачі вітаміну D). Якщо ж ви вживаєте алкоголь або курите, п’єте багато кави і зловживаєте солоним, магній може не засвоюватися взагалі (це стосується як їжі, так і препаратів магнію).

Як попередити облисіння

Облисіння – проблема, що турбує жінок та чоловіків будь-якого віку. Хвилюватись потрібно, якщо ситуація має масштабний характер, а об’єми втрати...

Як зрозуміти, що у вас нестача вітаміну D

Саме взимку зазвичай ми страждаємо на нестачу вітаміну D, адже надворі буваємо нечасто, день короткий, а сонця мало. Найменше ми отримуємо цього важливого вітаміну у період з листопада по березень, бо УФ-індекс в цей час занадто низький, скільки б часу надворі не перебували.

Гладка шкіра без страждань: досвід лазерної епіляції бікіні у LaserVille

Застосування Александритового лазера для епіляції в LaserVille має кілька переваг. По-перше, це швидка та ефективна процедура, яка може бути застосована на різних сферах тіла. По-друге, завдяки своїй довжині хвилі (близько 755 нм), олександритовий лазер ідеально підходить для обробки світлого або темного волосся

Як зрозуміти, що ви старішаєте занадто швидко: 7 основних ознак

Звичайно, кожна людина хоче якнайдовше залишатися молодою, але буває так, що організм зношується навіть швидше, ніж повинен за паспортним віком. Якщо ви помітили якісь з перерахованих нижче проблем, зверніться до лікаря.

10 продуктів, що покращують метаболізм

Інколи буває так, що метаболізм порушується або сповільнюється – і тоді у людини погіршується самопочуття, можливе ожиріння чи дисбаланс гормонів. Давайте дізнаємося, які причини і симптоми порушення метаболізму, а також які продукти покращують обмін речовин?

12 симптомів дефіциту магнію

Дефіцит магнію негативно відбивається на роботі практично усіх органів, адже цей мікроелемент необхідний для безлічі фізіологічних процесів. Найбільше страждають від дефіциту магнію серце, нирки та м’язи.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю