Цей вітамін знижує ризик смерті після 50 років
Простий вітамін, що захистить ваш організм.
Вчені з Великобританії виявили, що доступний вітамін знизить ризики смерті у людей після 50-ти. Він захищає клітини від вільних радикалів і сприяє збереженню м’язової маси. Йдеться про вітамін С!
Дослідники з Університету Східної Англії проаналізували дані більше 13 тисяч людей у віці від 42 до 82 років і зробили висновок, що вітамін С знижує ризик передчасної смерті.
Якщо людина віком від 50 років вживає продукти, багаті на вітамін С, у неї повільніше втрачається м’язова маса (а її втрата – один з маркерів старіння організму). Коли є дефіцит вітаміну С, не лише м’язи швидше слабшають, а й з’являються інші проблеми зі здоров’ям, що можуть збільшити ризик передчасної смерті.
«Нормальний рівень вітаміну С в організмі допомагає захистити клітини і тканини від потенційно шкідливих вільних радикалів, які провокують руйнування м’язів, тим самим прискорюючи старіння», – заявив професор Айлса Уелч з Медичної школи Норвіч при Університеті Східної Англії.
Продукти, багаті на вітамін С
Вітамін С зміцнює імунітет, покращує стан шкіри, допомагає швидше загоюватися ранам, сприяє кращому засвоєнню заліза. Ось прості продукти з вітаміном С, доступні кожному:
- цитрусові (апельсини, мандарини, грейпфрути, лайми, лимони);
- полуниця;
- малина;
- журавлина;
- ківі:
- помідори (окрім вітаміну С, містить також лікопен, що захищає від раку);
- броколі;
- паприка;
- зелена цибуля тощо.
Коментарі