Цей вітамін знижує ризик розвитку 11 видів раку
Вчені виявили, що є вітамін, який зменшує ризики виникнення раку.
Провівши дослідження, вчені виявили, що постійне вживання вітаміну С знижує вірогідність розвитку 11 видів раку. Відповідну статтю було опубліковано у науковому виданні Frontiers in Nutrition.
Це стосується раку грудей, стравоходу, шлунка, підшлункової та передміхурової залоз, легенів, матки та інших видів злоякісних пухлин.
Але деякі фахівці скептично поставилися до цих висновків. Одним з них стала, наприклад, дієтолог Гейл Майєр. Вона заявила, що з публікації невідомо, у якій саме формі люди, що брали участь у дослідження, приймали вітамін С.
Майєр каже, що аскорбінова кислота, що міститься у фруктах і овочах, набагато ефективніша за вітамін С у формі добавки. А ще фрукти і овочі багаті на мінерали, антиоксиданти та фітохімічні речовини, дуже корисні для організму. А отже, можливо, профілактика раку – це зовсім не вітамін С, а саме ці речовини, що містяться в продуктах.
Коментарі