Купание в джакузи опасно для здоровья

Пребывание в джакузи может обернуться не только удовольствием от гидромассажа, но и новоприобретенными заболеваниями, сообщает журнал PM Engineer.

К такому выводу пришла микробиолог из Техасского университета A&M Рита Мойес (Rita B. Moyes) после анализа 43 образцов воды, взятых из частных и общественных джакузи.

«Во всех проверенных нами джакузи наблюдался рост тех или иных микробов», - сообщила Мойес в интервью Reuters Health. – «Поскольку я проводила анализ на ограниченное число микроорганизмов, полученные результаты представляют лишь верхушку айсберга реально существующей проблемы. Кроме того, я не делала анализ на вирусы».

Обычная водопроводная вода содержит до 138 бактерий в чайной ложке, а многие образцы являются стерильными, пояснила автор исследования. В чайной ложке воды, взятой из джакузи, в среднем содержалось более 2 миллионов бактерий, заявила Мойес.

Согласно полученным результатам, в 95% джакузи, подвергнутых микробиологическому анализу, были найдены кишечные бактерии, в 81% джакузи - болезнетворные грибки и в 34% джакузи – стафилококки, представляющие потенциальную угрозу для жизни.

Причиной роста бактерий служит то, что химическая обработка системы труб джакузи затруднена, поэтому при частом использовании трубы служат благоприятной средой для скопления и роста потенциальных возбудителей инфекций. Эти микроорганизмы во многих случаях формируют биопленку – содружество микроорганизмов, растущих вместе и обладающих большей устойчивостью к моющим средствам, объяснила Мойес.

В момент, когда из специальных форсунок, расположенных на стенках ванны, выбрасываются водные струи, инфицированная бактериями вода поступает в джакузи. «При выбросе водной струи образуется аэрозоль, содержащий частицы этих микроорганизмов, который поступает в легкие и естественные отверстия тела – в обычной ванной этого не происходит», - добавила исследовательница.

По словам Мойес, микробы, содержавшиеся в джакузи, могут быть причинами инфекций мочеполовых путей, кожи и легких, и представляют наибольшую опасность для детей, стариков и людей с ослабленным иммунитетом.

Источник: Mednovosti.Ru

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю