Фруктоза помогает бороться с лишним весом

Новое исследование, проведенное американскими учеными, показало, что фруктоза не влияет на аппетит, вес или уровень липидов в крови у людей с лишним весом.

Исследование касалось возможных эффектов употребления фруктозы в обычных количествах. Авторы работы не нашли никаких доказательств того, что фруктоза может приводить к нарушениям липидного обмена или к повышению веса. Эти результаты совпадают с данными другого обзора, в котором ученые рассматривали влияние фруктозы на обмен веществ у людей с нормальным весом.

Лаури Долан, главный автор исследования, говорит, что «употребление нормальных количеств фруктозы не повышает аппетит или массу тела (в отличии от других углеводов), если оно не сопровождается употреблением избыточного количества калорий. Это верно как для людей с повышенным весом, так и для людей с нормальным весом».

Фруктоза – это натуральный плодовый сахар, который присутствует почти во всех сладких ягодах и фруктах. Еще в середине девятнадцатого века фруктозу стали использовать как заменитель сахара, например, для диабетиков или желающих похудеть. В последние десятилетия кристаллическую глюкозу стали активно использовать как натуральный подсластитель.

Многие потребители путают кристаллическую фруктозу с глюкозо-фруктозным сиропом, хотя это совсем разные вещи. Как и сахароза (свекловичный или тростниковый сахар), глюкозо-фруктозный сироп содержит практически равное количество глюкозы и фруктозы.

Это коренным образом меняет химические свойства подсластителя и его воздействие на обмен веществ в организме.

Большая часть научной литературы подтверждает безопасность использования фруктозы. Фруктоза отличается от столового сахара или глюкозо-фруктозного сиропа низким гликемическим индексом, то есть она не приводит к стремительному повышению и последующему падению уровня глюкозы в крови. Исследование, проведенное в прошлом году доктором Бернадетт Мариотт из Abt Associates, показало, что, хотя потребление фруктозы значительно возросло в последние десятилетия, уровень ее потребления относительно других сахаров, остался прежним.

Мета-анализ, который провели в 2008 году Джофри Лайвси и Ричард Тэйлор, продемонстрировал, что умеренное употребление фруктозы (не более 50 грамм в день) не оказывает никакого негативного влияния на организм, и даже может быть благотворным. Высокие дозы чистой фруктозы (до 100 грамм в день) также не влияют на массу тела. В среднем у населения потребление глюкозы составляет около 49 грамм в день, что не превышает установленной учеными 100-граммовой границы.

По мнению диетологов, фруктоза может сыграть важную роль в борьбе с ожирением. «Фруктоза слаще сахара, то есть, для того, чтобы придать продукту сладкий вкус, нужно меньшее количество этого сахара. Таким образом, можно уменьшить калорийность пищи и напитков», - говорит Бет Хубрич, диетолог международной ассоциации по контролю калорийности продуктов.

По материалам “Critical Reviews in Food Science and Nutrition”.
Подготовила Анастасия Мальцева.

Источник: Medlinks.ru


Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю