Резекция желудка уменьшает аппетит, а медикаментозные методы лечения обладают обратным эффектом

Резекция желудка при ожирении имеет тенденцию увеличивать уровни пептида YY и уменьшать аппетит, тогда как медикаментозные методы лечения обладают обратным эффектом, согласно отчету, опубликованному в он-лайновом выпуске «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism».

«Различные методы по-разному влияют на пептид YY и аппетит, несмотря на что пациенты с ожирением достигают подобной потери веса после каждого лечения», - сказал доктор Хуан П. Вальдерас (Juan P. Valderas) (Pontificia Universidad Catolica de Chile, Santiago).

В 4 группах пациентов доктор Вальдерас и его коллеги оценили плазменные уровни пептида YY, голод и восприятие насыщения, измеренное с помощью визуальной аналоговой шкалы натощак и после приема стандартной тестовой еды. Четыре группы включали следующих пациентов: 8 с желудочным шунтированием по Ру (ИМТ 37,8 кг/м2), 8 – с рукавной резекцией желудка (ИМТ 35,3 кг/м2), и 8 - получавших медикаментозную терапию (ИМТ 39,1 кг/м2). Последняя группа состояла из 8 здоровых субъектов с ИМТ 21,7 кг/м2.

За два месяца после хирургического лечения или начала медикаментозной терапии, у групп были подобные потери веса (17,7 % с желудочным шунтированием по Ру, 14,9 % с рукавной гастрэктомией, и 16,6 % с медикаментозной терапией).

В начале исследования группы с ожирением не имели никаких различий в областях под кривой пептида YY, голода, или насыщения.
Два месяца спустя, однако, область под кривой для уровней пептида YY увеличились значительно в двух группах, подвергшихся хирургическому лечению, тогда как не было никаких существенных изменений в группе, получавшей медикаментозное лечение.

Прием стандартной испытательной пищи вызывал существенное увеличение пептида YY через 30, 60, 90, и 120 минут в группе с желудочным шунтированием по Ру, и через 30 и 60 минут в группе рукавной гастоэктомии. В группе, получавшей медикаментозное лечение, напротив, уровни пептида YY упали значительно на 30 и 180 минутах после испытательной еды.

У группы с желудочным шунтированием также было существенное уменьшение области голода под кривой, и области насыщения под кривой увеличились значительно в обеих группах, получивших хирургическое лечение. Голод и насыщение не изменялись в группе медикаментозной терапии.

Пептид YY и области насыщения под кривой значительно коррелировались, сообщают исследователи.

Доктор Вальдерас отметил, что эти результаты «вновь подтверждают роль пептида YY и кишечника в контроле аппетита, и помогают понять различный успех хирургического и медикаментозного лечения ожирения».

«Знание кишечных гормонов, которые регулируют аппетит, глюкозу и метаболизм кости очень важен для развития новых стратегий в борьбе против многих заболеваний, таких как ожирение, диабет, и остеопороз», - сказал доктор Валдерас.

Источник: Abbottgrowth.ru

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю