США боятся паров попкорна

Агентство по сохранению окружающей среды США изучает химические элементы, попадающие в воздух при открытии пакета с попкорном, приготовленным в микроволновой печи. Специалисты связывают воздействие паров масляной вкусовой добавки, присутствующей в попкорне, с редким заболеванием легких, обнаруженным у работников фабрик по производству попкорна в штатах Миссури, Иллинойс, Айова и Небраска.

Национальный институт профессиональной безопасности и здоровья США полагает, что причиной заболевания мог стать химикат под названием диацетил. Исследователи полагают, что этот химикат становится опасным для здоровья, когда нагревается, и только в том случае, если человек неоднократно подвергается его воздействию на протяжении длительного времени. Представители министерства здравоохранения, в свою очередь, утверждают, что если разогревать попкорн в микроволновой печи и есть его дома, то никакого риска для здоровья нет.

Вреда здоровью нет?

Тем временем специалисты Агентства по сохранению окружающей среды проводят подробное исследование всех видов химикатов, присутствующих в пакетиках с самой популярной в США легкой закуской, и их количества.


" Когда мы вычислим, какие там присутствуют химикаты, и в каких количествах, кто-то другой может изучить их влияние на здоровье "
Джекки Розати, Агентство по сохранению окружающей среды США

Однако это исследование никак не затрагивает возможную угрозу здоровью потребителей. "Когда мы вычислим, какие там присутствуют химикаты, и в каких количествах, кто-то другой может изучить их влияние на здоровье", - заявил одна из ученых Джекки Розати. Ассоциация производителей вкусовых добавок и экстрактов утверждает, что содержащиеся в попкорне для микроволновых печей ингредиенты не наносят вреда здоровью потребителей.

Управление по контролю за продуктами и лекарствами также считает, что масляная вкусовая добавка безопасна для употребления. По данным Ассоциации производителей легких закусок, в 2000 году американские потребители потратили на попкорн 1,33 млрд. долларов.

Источник: News.bbc.co.uk

Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися

Коментарі

Коментарі відсутні


Читайте також:

Що таке ліпофілінг ?

Ліпофілінг (інша назва — ліпографтинг, автологічна жирова пластика, ліпоскульптура) — це хірургічна або мінімально інвазивна процедура пересадки власної жирової тканини...

Топ-10 вітамінів, які бажано приймати восени

Восени дні стають коротшими, сонця все менше, а організм поступово переходить у «зимовий режим». Разом із гарячим чаєм і затишними пледами нам часто потрібна й додаткова підтримка у вигляді вітамінів. Адже саме восени загострюється хронічна втома, знижується імунітет і зростає ризик застуд. Отже, ми склали список вітамінів і мікроелементів, яких не вистачає організму восени.

Транскон’юктивальна блефаропластика: сучасний підхід до корекції нижніх повік без шрамів

Блефаропластика — одна з найпопулярніших пластичних операцій у світі. Вона дозволяє усунути вікові зміни в зоні очей, зменшити набряки та...

Біопатид - інноваційний препарат для схуднення та контролю метаболізму

Біопатид: для кого, як діє, можливі побічні ефекти та важливі рекомендації. Контроль апетиту та стабільне схуднення під наглядом лікаря.

Вітамін D втричі сповільнює процес старіння

Вітамін D – це не просто «корисна добавка», а справжній еліксир молодості, який допомагає клітинам довше залишатися здоровими, підтримує імунітет, покращує настрій і навіть уповільнює старіння у кілька разів. Тож не дивно, що саме вітамін D все частіше називають вітаміном довголіття.

Червоний буряк – найкорисніший осінній овоч

Звичайний буряк – це потужний антиоксидант з антиканцерогенним ефектом, а також він зміцнює імунітет та виводить токсини з організму. Червоний буряк покращує травлення і захищає серцево-судинну систему.

10 спецій, що «спалюють» жир

Якщо ви хочете прискорити метаболізм, знизити апетит і навіть «блокувати» появу нових жирових клітин після схуднення, додавайте до своїх страв ці спеції азіатської та індійської кухонь.

Топ-10 продуктів для очищення судин

У групі ризику люди, що мають високий рівень холестерину у крові, страждають на гіпертонію, курять, мають недостатню фізичну активність, а також схильні до атеросклерозу генетично.

Щоб не прискорити старіння, відмовтеся від цих б’юті-процедур після 40 років

Після 40 років в жіночому організмі відбуваються гормональні зміни, що впливають на шкіру і мускули обличчя. Знижуються пружність та тонус шкіри, змінюються контур і риси обличчя. Якщо ви не хочете ще більше прискорити такі зміни, лікарі-косметологи закликають відмовитися від деяких б’юті-процедур.

Інтервальне голодування підвищує ризики серцево-судинних захворювань

Люди, що дотримуються інтервального голодування за схемою 16/8, мали на 91% більші ризики смерті від серцево-судинних захворювань у порівнянні з тими, хто не практикує «інтервалку»! Окрім того, люди з уже наявними серцево-судинними проблемами під час інтервального голодування мали на 66% більші ризики інсульту та інфаркту.

Як компенсувати недосипання після нічних повітряних тривог

Кожна безсонна ніч негативно впливає на наше здоров’я, особливо страждає мозок. Це можна порівняти з прийомом великої дози алкоголю: підвищується тривожність, знижується здатність концентруватися.

Чому краще відмовитись від молока

Вже кілька років серед учених та лікарів ведуться розмови про шкоду молока, яке ми звикли вважати корисним і необхідним для організму. Давайте розберемося, кому ж все-таки краще перестати вживати молочні продукти.

Чим корисна куркума

Куркума – це спеція золотисто-помаранчевого кольору. Давайте поговоримо про її корисні властивості і про те, як саме вона впливає на організм. Куркуму використовують в Індії вже кілька тисячоліть як спецію та лікарську рослину. Її додають до їжі для кольору та аромату.
САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю